Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Overgangsregeling Regio Eemvallei


Bij de start  van Woningnet regio Eemvallei op 24 november 2014 zijn de bestanden met woningzoekenden uit de zeven gemeenten (Amersfoort, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg) samengevoegd en geldt een overgangsregeling. Die houdt rekening met opgebouwde rechten van de woningzoekenden.

Voor wie is de overgangsregeling?
De overgangsregeling geldt voor woningzoekenden die bij de start van de regionale samenwerking in een van de deelnemende gemeenten als woningzoekende stonden ingeschreven.

Drie jaar inschrijfduur als bonus
Iedere woningzoekende die bij de start stond ingeschreven krijgt een bonus van 3 jaar bovenop de al opgebouwde inschrijfduur. Deze bonus geldt alleen voor woningen in de gemeente waar u bij de start van de Regio Eemvallei stond ingeschreven. 

Voorbeeld: U  stond  op 24 november 2014 twee jaar ingeschreven in Leusden. U kreeg dan in de Regio Eemvallei ook een inschrijfduur van twee jaar. Als u reageert op woningen in Leusden geldt de bonus van 3 jaar. U heeft dan  een inschrijfduur van 5 jaar. Reageert u in de andere gemeenten dan geldt de bonus niet. Dan reageert u met een inschrijfduur van 2 jaar. 

Overgangsregeling verlengd per 1 december 2017
De overgangsregeling zou vervallen op 1 december 2017.  De corporaties en gemeenten van regio Eemvallei hebben besloten de overgangsregeling te verlengen. Het recht op 3 jaar extra inschrijfduur vervalt niet meer tenzij u een woning accepteert. 

Uitzondering Soest
In Soest worden alle woningen verloot. Daar geldt de bonus van drie jaar niet.

Woningzoekenden uit Soest hebben hun opgebouwde extra wegingsfactor meegekregen. Zo maken zij meer kans op een woning. Wie niet afkomstig is uit het woningzoekendenbestand Soest is  in Soest bij aanvang van de Regio Eemvallei op nul begonnen.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.