Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Begrippen


A
AppartementFlat

Een appartement is een gelijkvloerse woning in een gebouw met meerdere woningen, zoals een flat.

B
Benedenwoning

Een benedenwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur direct aan de straat.

Bovenwoning

Een bovenwoning is een woning met de voordeur direct aan de straat, met een trap naar de verdieping waar de woning ligt.

D
Digizine

Een digitale woningkrant met daarin uw persoonlijk woningaanbod.

E
Eengezinswoning

Dit is een woning (meestal met twee verdiepingen) met de voordeur op de begane grond, doorgaans in een rij naast elkaar, vaak met tuin en zonder bovenburen.

Energielabel

Het energielabel geeft weer hoe goed een woning is aangepast op het besparen van energie, bijvoorbeeld door isolatie of dubbel glas. Klasse A betekent dat de woning energiezuinig is. Klasse G geeft aan dat de woning niet energiezuinig is.

G
Galerijwoning

Een galerijwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur aan een galerij.

Gelijkvloerse woning

Een woning met alle kamers op dezelfde verdieping.

H
Huishouden

Een huishouden is een alleenstaande of meerpersoonshuishouden, al dan niet met kinderen, die een duurzaam gemeenschappelijke huishouding voeren of willen gaan voeren.

M
Maisonnette

Een maisonnette is een woning met minimaal twee verdiepingen met de voordeur aan de straat, in een portiek of aan een galerij.

P
Portiekwoning

Een portiekwoning is een woning zonder trappen met de voordeur in een portiek.

S
Seniorenwoning

Seniorenwoningen zijn gelijkvloerse woningen voor mensen van (over het algemeen) 55 jaar of ouder. Per complex kan deze leeftijd variëren. Deze woningen zijn zonder trap bereikbaar en zijn meestal voorzien van extra aanpassingen, zoals beugels in toilet en douche aan de muur. U heeft voor een seniorenwoning geen indicatie nodig.

Servicewoning

Dit is een woning waarbij de bewoners extra service kunnen krijgen in de vorm van zorg en ondersteuning. Voor servicewoningen is bijna altijd een indicatie nodig. Servicewoningen werden vroeger aanleunwoningen genoemd.

Slaagkans

Bij de slaagkans wordt uw wachttijd of urgentie/indicatie vergeleken met andere woningzoekenden die op de woning kunnen reageren. Bij de berekening van de slaagkans houden we rekening met de populariteit van soortgelijke woningen en de hoeveelheid weigeringen op vergelijkbare woningen in het afgelopen jaar. De slaagkans is slechts indicatief. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Sociale huur

Sociale huurwoningen hebben een maximale nettohuur van € 720,42 per maand.

T
Tussenwoning

Een woning tussen twee andere woningen.

V
Vrijesectorhuur

Vrijesectorhuurwoningen hebben een netto huurprijs van minimaal € 720,42 per maand. U kunt geen huurtoeslag krijgen voor vrijesectorhuurwoningen.

W
Woonwensen

Door u opgegeven wensen waaraan uw toekomstige woning moet voldoen.

Z
Zelfstandige woning

Een zelfstandige woning heeft een eigen voordeur en eigen voorzieningen, zoals keuken en badkamer die niet gedeeld worden met anderen.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.