Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Voor een sociale huurwoning


U heeft een inschrijving bij WoningNet Regio Eemvallei nodig als u wilt reageren op sociale huurwoningen. Inschrijven kan via deze website.

Voor het inschrijven moet u aan verschillende voorwaarden voldoen. Ook geldt er voor de meeste sociale huurwoningen een maximale inkomensgrens om in aanmerking te komen.
Als u zich inschrijft maakt WoningNet een registratienummer voor u aan, het wachtwoord mag u zelf bedenken. Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail van WoningNet met een activeringslink.

Een inschrijving bij WoningNet Regio Eemvallei kost € 25. Als u ingeschreven wilt blijven staan, betaalt u jaarlijks € 10,- verlengingskosten (prijspeil 2019). U kunt uw inschrijfkosten betalen via iDEAL of door bij uw inschrijving een doorlopende machtiging af te geven. WoningNet Regio Eemvallei incasseert de inschrijfkosten ongeveer tien werkdagen na de inschrijving.

Uw inschrijving vervalt zodra u een sociale huurwoning accepteert van één van de woningcorporaties of andere verhuurders via WoningNet Regio Eemvallei. Uw inschrijving vervalt ook als u de inschrijfkosten en/of verlengingskosten niet betaalt.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden om mij in te schrijven bij WoningNet voor sociale huur?
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus;
  • U moet minimaal 18 jaar zijn. Als blijkt dat u bij inschrijving jonger was dan 18 jaar, dan vervalt uw inschrijving. De betaalde inschrijfkosten worden niet teruggestort;
  • U mag maar één keer staan ingeschreven als hoofdaanvrager bij WoningNet Regio Eemvallei.

Uw inschrijving moet jaarlijks worden verlengd. Een inschrijving is persoonsgebonden en kunt u dus niet overdragen aan iemand anders.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wat kost een inschrijving en hoe betaal ik?

Een inschrijving voor huurwoningen kost eenmalig € 25 administratiekosten en vervolgens jaarlijks € 10 verlengingskosten . U betaalt via iDEAL of door een machtiging af te geven. Dit is een doorlopende machtiging voor zowel de eenmalige € 25 administratiekosten als de jaarlijkse € 10 verlengingskosten.

Als het WoningNet Regio Eemvallei niet lukt om via de machtiging de inschrijfkosten te incasseren, ontvangt u een verzoek om op een andere manier te betalen. U kunt dan het bedrag van € 25 zelf overmaken. Het jaar daarop kunt u voor de betaling van de verlengingskosten alsnog een machtiging afgeven. U krijgt daarover automatisch bericht in de maand voor de vervaldatum.

U bent zelf verantwoordelijk voor de betaling van de inschrijfkosten en de verlengingskosten. Ook als u het automatische bericht niet heeft ontvangen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Het lukt niet om me bij WoningNet in te schrijven.

Als een inschrijving niet lukt, kan dit verschillende redenen hebben: 

  • U heeft een tweelingbroer of -zus die al staat ingeschreven bij WoningNet. Neem contact op met het Klantcontactcentrum voor meer informatie.
  • Er is een andere persoon die dezelfde voorletters, achternaam en geboortedatum heeft. Neem contact op met het Klantcontactcentrum voor meer informatie.
  • U staat al ingeschreven bij WoningNet. Vraag uw inschrijfgegevens op bij het Klantcontactcentrum.
Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Ik heb nu een jaarinkomen hoger dan € 38.035, is inschrijving bij WoningNet zinvol?

In de Regio Eemvallei kunnen uitzonderingen gelden. Sommige woningen worden aangeboden aan huishoudens met een hoger inkomen. Dit staat altijd vermeld in de advertentie.

Overweegt u zich bij WoningNet Regio Eemvallei in te schrijven, dan is het belangrijk dat u zelf de afweging maakt of dit voor u zinvol is. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u al ingeschreven staat bij WoningNet Regio Eemvallei en dat uw inkomen hoger is dan € 38.035. Misschien verwacht u dat uw inkomen gaat dalen en dat u over een tijdje wel in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. In de tussentijd bouwt u dan inschrijfduur op. Andersom kan het ook zo zijn dat u nu niet genoeg verdient, maar dat u de komende jaren meer gaat verdienen. Denk dus goed na voordat u zich in- of uitschrijft bij WoningNet Regio Eemvallei.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u uw vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

×
Vernieuwde website

Deze website wordt vernieuwd en is van 26 maart tot en met 1 april 2019 niet bereikbaar.
Lees er meer over in dit nieuwsbericht


x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.