Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Woonvormen


De Regio Eemvallei heeft verschillende woonvormen voor speciale doelgroepen.

Normale woning
Woningen, zonder bijzondere kenmerken, die beschikbaar zijn voor ingeschreven woningzoekenden die voldoen aan de voorwaarden voor inkomen en aantal personen.

Jongerenwoning
Een jongerenwoning heeft geen specifieke kenmerken. Dit is een normale woning die alleen beschikbaar is voor jongeren. In de woningadvertentie staat tot welke leeftijd u kunt reageren. Dit kan per woning verschillen.

Seniorenwoning
Seniorenwoningen zijn gelijkvloerse woningen voor mensen vanaf een bepaalde leeftijd, meestal 55 jaar. Deze woningen zijn zonder trap bereikbaar en kunnen extra aanpassingen hebben, zoals beugels aan de muur. U heeft voor een seniorenwoning geen indicatie nodig.

Aangepaste woning
Woningen voor mindervaliden die aantoonbaar zijn aangewezen op een ingrijpend aangepaste woonruimte. Voor meer informatie over aangepaste woningen kunt u contact opnemen met de lokale woningcorporatie.

Zorgwoning
Dit is een woning die is aangepast voor het krijgen van zorg. Voor een zorgwoning heeft u een indicatie nodig. Voor meer informatie over zorgwoningen kunt u contact opnemen met de lokale woningcorporatie. Het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg) bepaalt of u in aanmerking komt voor een zorgindicatie.
In Nijkerk wordt 50 procent van deze woningen toegewezen aan personen met een CIZ- of WMO-indicatie.


Veelgestelde vragen

Hoe schrijf ik me in voor een seniorenwoning en wat zijn de voorwaarden?

In de Regio Eemvallei bestaat geen specifieke inschrijving voor senioren. Met de algemene inschrijving als woningzoekende kunt u reageren op de seniorenwoningen die WoningNet Regio Eemvallei aanbiedt. Om in aanmerking te kunnen komen moet de hoofd- of medeaanvrager 55 jaar of ouder zijn. Ook moet u voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie staan.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u uw vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.