Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Binding geeft voorrang in Bunschoten en Woudenberg

08 februari 2018


Binding geeft voorrang in Bunschoten en Woudenberg
De gemeenten Bunschoten en Woudenberg hebben onlangs in hun huisvestingsverordening vastgelegd dat maximaal 50% van het woningaanbod met voorrang mag worden aangeboden aan woningzoekenden met binding aan de regio. Van die 50% mag maximaal de helft met voorrang worden aangeboden aan mensen met binding aan de gemeente. Deze lokale of regionale binding kan voorrang opleveren bij het bepalen van de rangorde van de reacties. Dit staat dan vermeld in de advertentie.

Lokale binding
Lokale binding betekent dat u economisch of maatschappelijke gebonden bent aan de betreffende gemeente. Dat betekent dat u er werkt of woont. De exacte voorwaarden leest u op de website Regio Eemvallei.
Als u een lokale binding heeft met Bunschoten of Woudenberg dan is het belangrijk dat u dit zelf aangeeft in uw profiel op WoningNet. Bij een woningaanbieding wordt de binding die u hebt opgegeven gecontroleerd. Wanneer dan blijkt dat u onterecht voorrang hebt gekregen omdat u niet aan de voorwaarden voldoet, wordt de woning niet aan u toegewezen.

Regionale binding
Ook uw regionale binding kunt u zelf in uw profiel op WoningNet aangeven. Meer hierover leest u op de website Regio Eemvallei.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.